گروه هنری پرسیس – عضو رسمی شورای جهانی صنایع دستی-  در راستای سیاست­های کلی اقتصاد هنر اقدام به ساماندهی زنجیره کاملی از آموزش، طراحی، تولید و توزیع صنایع دستی و هنرهای سنتی ایران نموده و با ایجاد شبکه گسترده­ ای از هنرمندان کشور ارائه دهنده طیف وسیعی از صنایع دستی ایران است.

شورای جهانی صنایع دستی، سازمانی غیرانتفاعی-غیردولتی است که در تاریخ 12 ژوئن 1964 توسط آیلین آزبورن وب، در نیویورک با هدف ارتقای جایگاه صنایع دستی، تقویت ارتباط میان هنرمندان صنایع دستی سراسر جهان، تشویق یاری­رسانی و ارائه مشاوره به آنان در حوزه­ شیوه­ های درآمدزایی، کاربردی و بروز کردن صنایع دستی در عین حفاظت میراث گذشتگان و استفاده از فناوری­های مدرن در راستای دستیابی به بازارهای جدید، بنیان نهاده شد.

در اولین کنگره شورای جهانی صنایع دستی که در تاریخ 19-8 ژوئن 1964 در نیویورک برگزار شد، نمایندگانی از 50 کشور جهان حضور داشتند و به تشریک مساعی پرداختند.

“ماحصل این کنگره، رسیدن به این باور مشترک بود که هنرمندان می­توانند با درکی عمیق، بی­ توجه به نژاد و مسائل سیاسی، با یکدیگر ارتباطات دوستانه و همکاری­های سودمند برقرار کنند. رسیدن به این باور، نخستین گام در راه رسیدن به صلح جهانی است. هنر همواره همانند نیرویی پیش راننده، بشر را بسمت رشد و تعالی سوق داده است… ” «آیلین آزبورن وب»

با این باور، این سازمان شکل گرفت و رفته رفته حوزه فعالیت خود را گسترش داد. در حال حاضر، شورای جهانی صنایع دستی، در هر یک از پنج قاره دارای یک سازمان منطقه ­ای است. (آفریقا، آسیا-اقیانوسیه، اروپا، آمریکای لاتین و آمریکای شمالی).

این سازمان­های زیرمجموعه علاوه بر مشارکت در پروژه­ های مختص همان منطقه، در انجام برنامه ­های جهانی با یکدیگر همکاری دارند. تاکید این سازمان بر ارتقای کرامت و عزت نفس هنرمندان صنایع دستی است؛ چرا که معتقد است این هنرمندان بخشی از گنجینه میراث فرهنگی بشر را در دستان خود دارند و ملتی زنده باقی خواهند ماند که فرهنگش زنده نگه داشته شود. 

تا سال 2014، شورای جهانی صنایع دستی، در “رده A مقام مشورتی” سازمان یونسکو قرار داشت و در زمینه­ های تخصصی مرتبط با صنایع دستی به یونسکو مشاوره ارائه می­داد.

از جمله برنامه ­هایی که سازمان WCC با همکاری سازمان UNESCO انجام داده است، اعطای نشان اصالت به آثار برگزیده صنایع دستی است.

مهر اصالت، نشانی است که از طرف دفاتر منطقه‌ ای یونسکو به صنایع دستی دارای شش معیار مرغوبیت، اصالت، نوآوری، سازگاری با محیط زیست، قابلیت عرضه در بازار و مسئولیت پذیری اجتماعی (رعایت حقوق انسانی در تمام مراحل تولید و عرضه) تعلق می گیرد. این نشان با هدف حمايت از تنوع فرهنگی، حفظ و احیای ارزش های بومی و مشاغل سنتی در حوزه صنايع دستي، در سال 2001 ميلادي، به صورت آزمايشي در منطقه جنوب شرقي آسيا اجرا شد. پس از آن در سال 2004 در آسياي مركزي، غربي و جنوبي گسترش يافت و در سال 2006 با گسترش آن به آسياي شرقي و جزاير كارائيب، به مهمترين پروژه يونسكو در حوزه صنايع دستي تبديل شد.

اهداف اعطای مهر اصالت یونسکو

  • ترویج نوآوری: علاوه بر تداوم مهارت­های سنتی، این نشان به دنبال تشویق نوآوری در تولید کالاهایی مناسب، مفید و قابل استفاده در زندگی امروزی می­باشد.
  • ارائه خدمات آموزشی و پشتیبانی: این نشان در پی ظرفیت­سازی و برگزاری کارگاه­های آموزشی است تا به سازندگان صنایع دستی در بهبود طراحی و عرضه محصولات، توسعه بازارها و حفظ حقوق معنوی آثارشان یاری رساند.
  • ایجاد استانداردهای دقیق مرغوبیت در صنایع دستی: انگیزه “نشان مرغویبت صنایع دستی یونسکو”، ترویج صنایع دستی مطابق با برترین معیارهای مرغوبیت است. هدف این است که خریداران هنگام خرید محصول دارای نشان مرغوبیت و اصالت کالا، از رعایت اصول احترام به محیط زیست و مسئولیت اجتماعی در روند تولید، اطمینان داشته باشد.
  • ایجاد فرصت­های جدید جهت تضمین پایداری صنایع دستی: بخش صنایع دستی پتانسیل آن را دارد که نقش مهمی در توسعه اقتصاد محلی و فقرزدایی ایفا کند. هدف این برنامه ایجاد معاشی پایدار برای سازندگان صنایع دستی، از طریق تأمین بازارهای جدید است. این امر با ایجاد شبکه توسعه یافته­ای از سازندگان صنایع دستی و خریداران، با برگزاری نمایشگاه­ها و بازارهای تجاری امکان پذیر می­گردد.

نشان مرغوبیت صنایع دستی شورای جهانی صنایع دستی در منطقه آسیا-اقیانوسیه

برنامه اعطای نشان مرغوبیت به صنایع دستی در سال 2001 توسط یونسکو پایه گذاری شد. نظر به موفقیت برنامه، در سال 2012 در سطح جهانی برگزار شد. شورای جهانی صنایع دستی از 2014 تحت نظارت یونسکو اقدام به برگزاری این برنامه در منطقه آسیا و اقیانوسیه نموده است.

 

نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی