نگارگري

نگارگري


نگارگري

نگارگري يا نقاشي سنتي ايراني، فرآيندي است كه طي آن رنگ بر روي سطح بوم يا كاغذ به وسيله قلم­مو ايجاد نقش مي­كند. در حقيقت نگارگري مفهوم عام دارد و روش­ها و سبك­­هاي گوناگون نقاشي ايراني شامل مي­شود، چه آن­ها كه در كتاب و نسخه­هاي خطي صورت گرفته و چه ­آن­ها كه بر در و ديوار بناها و بوم­هاي ديگر انجام شده است. در نحوه اجرا مي­توان گفت استاد كار پس از آماده­سازي سطح كار كه بسيار با اهميت نيز مي­باشد، طرح را به وسيله قلم­موهايي با اندازه­هاي مختلف بر بوم نقش­اندازي، قلم­گيري و سپس با رنگ­هاي محلول در آب رنگ­آميزي مي­كند. بهترين قلم­­موها از موي گربه، سنجاب و سمور مي­باشد كه ضمن مجعد نشدن بسيار انعطاف­پذير مي­باشند. پس از رنگ­آميزي نقاشي قلم­گيري و پرداز مي­شود و جزئيات كار در آن تكميل مي­گردد. هنرمند نگارگر در بهترين حالت کار خويش آنچه را كه در پرده خيال ديده است به تصوير مي­كشد. وي فضايي را خلق مي­كند كه ضمن به­كارگيري عناصر جسمي، روابط مادي در آن به گونه­اي ديگر بيان شده است. عالمي كه اين نقاشان تصوير مي­كنند، عالمي­است كه متفكران و فلاسفه آن را اقليم هشتم يا عالم مثال ناميده­اند.

هدف اين هنر نمايان ساختن فضايي است كه با فضاي عادي و جسماني متفاوت است. حضور چنين قلمرويي در نقاشي ايراني به زبان رمز، تمثيل و تخيل و روش­هاي خاص آن ممكن مي­گردد. نگارگري در ايران نه تنها سابقه كهن دارد بلكه در همه هنرهاي ايراني به گونه­اي عميق نفوذ نموده است و به عنوان رشته­اي پايه درخور توجه مي­باشد. اولين آثاري كه بتوان نام نقاشي بر آن­ها نهاد، در غار دوشه لرستان با حدود هشت تا ده هزار سال قدمت است. با ورود اسلام به ايران نگارگري بيش از هر چيز در مصورسازي كتب جلوه نمود. اولين بار در تاريخ ايران مصورسازي كتب به شكل كارگاهي و در مجموعه ربع رشيدي انجام گرفت كه اين امر حاكي از پيشرفت نگارگري ايران مي­­باشد. در دوره­هاي مختلف، هنرمندان ايراني با ذوق و سليقه خويش تركيب­بندي­ها و تغييرات گوناگوني را در نگار­گري دنبال نمودند كه موجب خلق مكاتب هنري بسياري در اين زمينه گرديد مانند مكتب بغداد، مكتب اصفهان، مكتب بخارا و مكتب تبريز و مكتب شيراز و …. هر كدام از اين مكاتب ويژگي­هاي منحصربه فرد خودشان را دارند ولي به طور كلي مهمترين ويژگي ايراني، تجلي برتري جهاني تمثيلي و تخيلي بر جهان عيني محسوس مي­باشد. از ميان شاخصه­هاي اين نقاشي مي­توان اين موارد را برشمرد: حذف پرسپكتيو، گسترش فضا از پايين به بالا، قرار گرفتن در تصوير به لحاظ مرتبه معنوي و مادي، عدم حجم­سازي و سايه روشن انداختن، اهميت يكسان انسان و طبيعت. در ادامه اين روند مكاتب نو و شيوه­هاي متفاوتي وارد نقاشي ايران مي­گردد ولي نقاشي سنتي با پشتوانه­اي غني همچنان جايگاه خويش را حفظ نموده است.

خدمات پرسیس آرت به شما

  • انجام کلیه امور بازرگانی بین‌المللی شامل صادرات و واردات به تمام نقاط دنیا
  • عرضه و مشاوره جهت خرید بهترین و با کیفیت‌ترین آثار نقاشی ایران با توجه به بودجه شما
  • صدور گواهی اصالت معتبر و تضمین کیفیت محصول به صورت سند مکتوب و الکترونیکی (دارای هولوگرام، شماره ثبت و شناسایی، مهر برجسته و QR کد)
  • مشاوره در قیمت‌گذاری و اصالت­سنجی آثار شما همراه با صدور گواهی مورد تأیید WCC (شورای جهانی صنایع دستی)
  • انجام کلیه خدمات پژوهشی، آموزشی و تولید محتوا در حوزه نقاشی ایرانی توسط اساتید مجرب و با تجربه
  • مشاوره و همکاری با سازمان‌های دولتی، خصوصی و مردم‌نهاد (NGO) در زمینه کسب و کارهای مرتبط با هنر نقاشی ایرانی