نقره

نقره


درباره نقره

تاریخچه کشف فلز نقره و فلزات دیگر، نقش بسیار مهمی در پیشرفت بشر داشته­اند، به طوری که مقطع مهمی از تمدن سازی بشر در تاریخ را با نام عصر برنز یا آهن می­شناسند. آهن اولین فلزی است که انسان بعد از کشف آتش آن را کشف و استفاده کرد. سپس طلا که رنگی متفاوت و جذاب داشت و برخلاف آهن با اکسیژن واکنش نمی­داد کشف شد اما بدلیل اینکه بسیار کمیاب بوده و بسختی یافت می­شد، مورد توجه قدرتمندان واقع شد و فلزی بسیار ارزشمند عنوان گرفت. در مدت زمان کوتاهی پس از کشف طلا، هنگام ذوب این فلز، مقادیری از فلز دیگر کشف شد که نام آن را نقره گذاشتند.

نقره مدت هاست که به عنوان یک فلز گرانبها در نظر گرفته می شود و در بسیاری از سکه ها گاهی در کنار طلا استفاده می شود. اگرچه این فلز نسبت به طلا در بازار بسیار فراوان تر است اما به عنوان یک فلز بومی فراوانی کمتری نسبت به طلا  دارد. این ماده به عنوان یکی از هفت فلز باستانی در اکثر فرهنگ‌های بشری نقش ماندگار داشته است.

امروزه کاربرد نقره را در جواهرات و بعضی ظروف می‌توان دید. با وجودی که این فلز نسبت به بسیاری از فلزات دیگر ارزانتر است، اما هنوز جایگاهش را بعد از طلا حفظ کرده است. عمده کاربرد این فلز علاوه بر سکه ها، در طول تاریخ ساخت جواهرات و سایر موارد با کاربرد عمومی بوده است که این مسئله همچنان ادامه دارد. نمونه­های آن شامل ظروف نقره ای است که به دلیل خاصیت ضد باکتریایی بسیار مناسب است و می­توان از آنجا که نقره خالص بسیار نرم است بیشتر با مس آلیاژ می شود. نقره یک فلز انتقالی بسیار نرم، انعطاف­پذیر و چکش­خوار است، هرچند که چکش خواری آن از طلا کمتر است.