پوشینه های پرسیس آرت

پوشینه های پرسیس آرت


فرش ایرانی

قالی‌بافی یکی از هنرهای سنتی اصیل ایران است که قدمت آن به بیش از دو هزار سال قبل برمی‌گردد. براساس اسناد و مدارک باستان‌شناسی، ایرانیان از هزاره‌ اول قبل از میلاد محل سکونت خود را با فرش‌هایی چون نمد، گلیم، قالی و جاجیم فرش می‌کردند. بافندگان این هنر اصیل از گذشته‌های دور تاکنون اغلب زنان شاغل در خانه بوده‌اند؛ هر چند که امروزه در برخی از نقاط ایران مردها نیز در کنار زنان به بافت قالی، گلیم و جاجیم مشغول هستند. در جامعه سنتی ایران، مردان بیشتر به امور بیرون از خانه می‌پردازند و زنان در کنار کارهای منزل به بافت دستبافته‌های سنتی اشتغال دارند تا علاوه بر بازتاب آمال و آرزوهای خود بر تار و پود فرش بتوانند در اقتصاد خانواده سهیم باشند.

گستره جغرافیایی بافت فرش دستباف در ایران به گستره‌ این سرزمین پهناور است و شاید کمتر منطقه‌ای در ایران وجود داشته باشد که در گوشه کنار آن، بانویی به بافت فرش مشغول نباشد. سبک بافت فرش ایرانی به نوع جامعه‌ بافنده‌ آن ارتباط تنگاتنگی دارد و در قالب سه سبک فرش‌های شهری، روستایی و عشایری قابل تفکیک است. فرش‌های شهری را می‌توان با ظرافت بافت، طرح‌ها و نقوش گردان، ابعاد و اندازه‌های متنوع به خصوص بافته‌های بزرگ، طیف‌های رنگی گسترده و با تأثیر از اصول زیبایی‌شناسی هنر کلاسیک سنتی ایران شناخت اما فرش‌های عشایری برخلاف فرش‌های شهری از نقوش هندسی و انتزاعی برخوردار هستند. رنگ‌های شاد، زنده و پر انرژی که زنان بافنده عشایری با بهره‌گیری از مواد رنگزای موجود در طبیعت آن­ها را خلق می‌کنند، ابعاد متنوع به خصوص سایزهای کوچک، نقوش هندسی با رنگ‌های درخشان که بازنمایی کننده‌ باورها، اعتقادات و آرزوهای زنان بافنده‌ عشایری است، از جمله ویژگی‌های فرش‌های دستباف سبک عشایری است. به دلیل انتزاعی بودن نقوش فرش‌های عشایری و نوع رنگ‌های به کار رفته در آن­ها، می‌توان تناسب قابل توجهی بین آن­ها با دکوراسیون داخلی معاصر مشاهده نمود. فرش‌های سبک روستایی چیزی بین فرش‌های شهری و عشایری هستند که می‌توان ردپای برخی از ویژگی‌های هر دو سبک را در آن­ها مشاهده نمود.

استفاده از الیاف و رنگزاهای طبیعی و بهره‌گیری از نقوش سرچشمه‌گرفته از طبیعت مانند انواع گل‌ها، درختان، پرندگان، حیوانات و مناظر و عناصر طبیعت، موجب شده تا بتوان فرش ایرانی را محصول طبیعت معرفی کرد. تار و پود فرش که ساختار آن را شکل می‌دهد، معمولا از جنس پشم، پنبه و ابریشم است. نقوش و طرح‌های فرش‌های دستباف توسط پرز‌ها ایجاد می‌شود که جنس آن­ها بیشتر از پشم و کرک و در برخی از فرش‌های نفیس و ریزبافت از جنس ابریشم است. در بافته‌هایی مانند گلیم و جاجیم برخلاف فرش، پرز وجود ندارد و نقوش آن­ها به وسیله‌ تارها و پرزهای رنگی ایجاد می‌شود. در نظر داشته باشید که فرش‌های پشمی رطوبت کمتری جذب می‌کنند. لذا اگر در نقاطی زندگی می‌کنید که آب و هوای آن گرم و مرطوب است، فرش پشمی بهترین گزینه برای منزل شماست.

فرش ایرانی بر روی دارهای چوبی و یا فلزی بافته می‌شود که این دارها در فرش‌های شهری معمولاً به صورت عمودی و در فرش‌های عشایری به صورت افقی هستند. در مناطق روستایی از هر دو نوع دار افقی و عمودی استفاده می‌شود.

مزیت‌های فرش دستباف ایرانی

  • با خرید فرش ایرانی شما صاحب یک کالای کاربردی با ارزش‌های هنری، فرهنگی و اقتصادی می‌شوید.
  • فرش ایرانی دوستار طبیعت است و تمام عناصر تشکیل دهنده آن از طبیعت بدست می‌آید.
  • با خرید فرش ایرانی به اقتصاد زنان بافنده فرش کمک می‌شود.
  • فرش ایرانی دارای تنوع بسیار بالا در رنگ، طرح، نقش و ابعاد است که می توانید نمونه مناسب برای فضای منزل یا محل کار خود انتخاب کنید.
  • فرش ایرانی یک محصول کاملا دستباف و ارگانیک است.

استفاده و نگهداری از فرش

فرش به عنوان یک کفپوش، قابل استفاده در تمامی فضاهای معماری است و معمولاً بر روی کف زمین پهن می‌شود اما می‌توان از گروهی از فرش‌های ظریف در ابعاد کوچک به عنوان دیوارکوب و یا رومیزی استفاده کرد. به طورکلی نگهداری از فرش شامل لوله کردن آن و پهن کردن آن در جای مناسب است و طبیعتاً رسیدگی و توجه به شرایط مکانی که فرش در آن پهن می‌شود، از جمله ضروری‌ترین عناصر در نگهداری فرش است.

اگر می خواهید سال‌ها از فرش ایرانی زیبای خود استفاده کنید، حتما به نکات کلیدی زیر توجه نمایید:

  • سطحی که فرش بر روی آن گسترده می شود، باید صاف، خشک و عاری از گرد و خاک باشد. لذا قبل از پهن کردن فرش حتماً زیر آن را به خوبی تمیز کنید و حداقل هر شش ماه یکبار این کار را تکرار کنید.
  • از پهن کردن فرش دستباف بر روی سطوح گچی، خاکی و یا آهکی خودداری کنید. همچنین بهتر است فرش روی موکت، سطوح لاستیکی و یا فرش دیگری پهن نگردد.
  • رطوبت موجب رشد قارچ‌ها شده و باعث پوسیدگی فرش می‌شود، لذا از قراردادن گلدان بر روی فرش جداً خودداری کنید.
  • قراردادن پایه‌های نوک تیز مبل به ویژه کاناپه، میز و صندلی بر روی فرش موجب آسیب به آن می‌شود، لذا اگر می‌خواهید این وسایل را روی فرش قرار دهید زیر آنها از زیرپایه‌هایی با سطح مقطع پهن استفاده کنید.
  • نور مستقیم خورشید در دراز مدت موجب رنگ پریدگی و پوسیدگی فرش می‌شود. لذا حتماً مراقب تابش مستقیم نور خورشید باشید.
  • اگر فرش شما در مسیری پر رفت و آمد قرار دارد، جهت یکنواخت ماندن سطوح فرش و ساییدگی یکنواخت، بهتر است هر شش ماه یک بار فرش را سر و ته کنید و دور ریشه‌ها را توسط دوخت پارچه کتان یا پنبه بپوشانید. این کار باعث می‌شود، ریشه‌های فرش از بین نرود و حیوان خانگی شما ریشه‌های فرش را نجود.
  • فرش‌هایی که کناره‌های آن لوله می‌شود، باید چرم­دوزی شده تا صاف روی زمین قرار گیرد. در خصوص فرش‌هایی که نیاز به چرم­دوزی ندارند، ضخامت چرم در پشت فرش باعث برآمدگی و زودتر سائیده شدن آن محل نسبت به دیگر نقاط فرش خواهد شد.
  • هرگز از صندلی‌های چرخ­دار بر روی فرش استفاده نکنید زیرا باعث فرسایش و پارگی فرش می‌شود.
  • چنانچه فرش در محل‌های دربسته و متروک قرار دارد، لازم است هر یک ماه یکبار درب‌ها باز و فرش‌ها هوا داده شده و از نظر رطوبت یا بیدخوردگی معاینه شوند.
  • فرش‌های ابریشمی را نباید به دیوار گچی طوری آویزان کرد که پشت فرش به دیوار مماس شود.
  • سعی کنید حداقل هر دو هفته یک بار روی فرش دستباف و هر سال یکبار به مدت10 الی 15 دقیقه، پشت فرش خود را با جاروبرقی تمیز کنید. این کار از انباشت گرد و غبار و رشد لارو حشرات آسیب­رسان به فرش جلوگیری می‌کند.
  • حتی المقدور سالی یک مرتبه رویه فرش را با یک پارچه مرطوب و شامپو فرش تمیز کنید و از شستشوی فرش در منزل جداً بپرهیزید. بهتر است شستشوی فرش توسط مراکز تخصصی قالی­شویی فرش دستباف صورت بپذیرد.
  • اگر فرش شما دارای آسیب و یا مشکل خاصی است، سعی کنید حتماً خیلی زود توسط افراد متخصص آن را رفع کنید زیرا تداوم آسیب می‌تواند موجب گسترش آن شود و هزینه‌های شما را بالا ببرد.
  • اگر از فرش به مدت طولانی استفاده نمی‌کنید، بهترین روش نگهداری، لوله کردن آن است. قبل از لوله کردن، روی فرش مواد ضد حشره بید مانند تنباکو و نفتالین به صورت خشک بپاشید و بعد لوله کنید. فرش لوله شده را می‌توانید درون یک پوشش نایلونی قرار دهید. این کار در هنگام حمل و نقل توصیه می‌شود.
  • در فرش‌های نفیس و آنتیک بهتر است قبل از لوله کردن، یک پارچه کتان یا پنبه‌ای تمیز و ضدعفونی شده روی فرش پهن کنید و بعد فرش را با آن پارچه لوله کنید و با یک طناب محکم ببندید. این عمل از ورود گرد و خاک به فرش جلوگیری می‌کند.
  • اگر از فرش به صورت تابلو استفاده می‌کنید، هیچگاه روی قاب شیشه قرار ندهید. سطح فرش باید با هوا تماس داشته باشد.
  • از تا کردن فرش به مدت طولانی پرهیز کنید. این کار می‌تواند به ساختار فرش آسیب برساند.

خدمات پرسیس آرت به شما

  • انجام کلیه امور بازرگانی بین‌المللی شامل صادرات و واردات به تمام نقاط دنیا
  • مشاوره و تأمین نیاز فروشندگان و واردکنندگان فرش‌های ایرانی، ترکمن، بلوچ، افغانستانی در سرتاسر جهان
  • مشاوره به شما جهت انتخاب فرش مناسب با فضای مدنظر
  • صدور سند اختصاصی و گواهی تضمین کیفیت محصول به صورت مکتوب و الکترونیکی (دارای هولوگرام، شماره ثبت و شناسایی، مهر برجسته و QR کد)
  • انجام عملیات تکمیل شامل شستشو، چرم­دوزی و لفاف ریشه‌های فرش قبل از ارسال کالا برای مشتریان محترم
  • انجام امور کارشناسی (قیمت‌گذاری و اصالت­سنجی) همراه با صدور گواهی مورد تأیید WCC (شورای جهانی صنایع دستی) و صدور شناسنامه برای فرش‌های آنتیک و کلکسیونی به صورت سند مکتوب و الکترونیکی (دارای هولوگرام، شماره ثبت و شناسایی، مهر برجسته و QR کد)
  • مشاوره و همکاری با سازمان‌های دولتی، خصوصی و مردم‌نهاد (NGO) در زمینه کسب و کارهای مرتبط با فرش